Denna webbplats använder kakor

På vår webbplats använder vi kakor som är nödvändiga för att presentera webbplatsen. Om du klickar på ”Acceptera urval” används endast dessa kakor. Andra kakor och annat innehåll från tredje part (t.ex. YouTube-videor eller Google Maps-kartor) används endast med din tillåtelse genom att du väljer ut dem eller klickar på ”Acceptera alla”. Mer information hittar du i vår sekretesspolicy, där du alltid kan ta tillbaka ditt godkännande.

Välj sektorn

MEDICINSKA APPLIKATIONER

Binder erbjuder certifierade fästsystem för olika medicinska tillämpningar, oavsett om det är för operationssalen , för läkarnas rockar eller mätinstrument.

Gecko® Nanoplast®

Den innovativa Gecko® Nanoplast® silikontejpen som är ett annat medicinskt kardborreband som utnyttjar Van der Waals bindning, som skapar en intermolekylär elektrostatisk attraktions effekt.

Gecko® Nanoplast® har redan klarat en rad medicinska tester, såsom den biologiska utvärderingen för medicintekniska produkter

- Cytotoxicitet eluat enligt DIN EN ISO 10993-5, 1999-1911,
- Primär hudirritation Test enligt DIN EN ISO 10993-10
- Hemokompatibilitet enligt ISO 10993-4 (trombocyter, hemolys, koagulation, komplementaktivering )

 

Exempel på applikation

Rekommenderad produkt

Självhäftande svampband

Microduotec® är till skillnad från kardborresystem mycket tystare, och förbättrar avsevärt situationen för kolostomi- och ileostomipatienter. Det är ett mycket tunt svampformat fästsystem, som fungerar som en tryckknapp för att stänga kolostomipåsar.

Exempel på applikation

Rekommenderad produkt

Kletten® Kardborreband

Klettolastic® är ett medicinskt kardborreband som är elastiskt och varken förlorar elasticitet eller spänning vid användning. Den anpassar sig till all rörelse och är lämplig för fastsättning med elastiska material.
I kombination med en speciell, tvättbar velour, skapar Klettostar® LS (lätt och mjukt) en mjuk, fin och säker förslutning, med en hög skjuvningsstyrka och reducerad avskalningshållfasthet. Alla dessa fästsystem är hudvänliga.

Exempel på applikation

Rekommenderad produkt

ORTOPEDI

För ortopedisektorn erbjuder Binder kardborreband som tål  frekventa öppnings- och stängningscykler. Elastiska och ultratunna fästsystem för specialförslutningar är också tillgängliga. Dessa artiklar är avsedda för produkter som används inom det ortopediska området och inkluderar följande versioner: för sömnad, självhäftande eller högfrekvens (HF) / ultraljud-svetsbara.

 

Kletten® Kardborreband

Klettolastic® är ett elastiskt kardborresystem som varken förlorar elasticitet eller spänning vid användning, den anpassar sig till all rörelse och är lämplig för fastsättning med elastiska material.

Den traditionella kardborren Klettostar® tål täta öppnings- och stängningscykler.

I kombination med en speciell, tvättbar velour, skapar Klettostar® LS (lätt och mjukt) en mjuk, fin och säker förslutning, med en hög skjuvningsstyrka och reducerad avskalningshållfasthet.

Alla dessa fästsystem är hudvänliga.

Exempel på applikation

Microplast®

Microplast®

Microplast® används främst inom den ortopediska sektorn som ett tekniskt fästsystem av polyamid, som kan HF svetsas eller sys. Velour används ofta som en motpart.

Exempel på applikation

Rekommenderad produkt

Frågor? Kontakta oss!

Ansprechpartner

Har du frågor om våra produkter?

Vi svarar gärna och ger råd för individuella lösningar.